Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxă specială în Germania DOAR pentru șoferii străini

ro

09 May, 2015 21:53 1400 Marime text
Planul autorităţilor de la Berlin de a introduce o taxă de drum care se va aplica, efectiv, numai şoferilor străini a trecut prin Parlament, în pofida criticilor venite de la Bruxelles şi de la statele vecine, transmite AFP. 

Bundesrat, camera superioară a Parlamentului german, a aprobat vineri un act normativ validat deja de Bundestag, camera inferioară a legislativului german, şi care prevede introducerea, în cursul anului 2016, a unei vignete anuale pentru autostrăzile şi drumurile naţionale. Valoarea acestei vignete depinde de vârsta vehiculului, capacitatea motorului şi anumite criterii de mediu şi poate ajunge până la 130 de euro. 

Din cauză că o taxă de drum aplicabilă doar şoferilor străini ar fi contravenit normelor europene, varianta legislativă reţinută este cea a unei vignete electronice plătită de toţi utilizatorii drumurilor. Însă, pentru a se asigura că şoferii străini vor fi, efectiv, singurii care vor plăti noua taxă, toţi proprietarii germani de vehicule vor fi compensaţi printr-o reducere echivalentă a taxei pe autovehicul.

În consecinţă, şoferii străini vor trebui să achite 5,10 sau 15 euro pentru o vignetă de scurtă durată atunci când vor rula pe autostrăzile şi drumurile naţionale din Germania. Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a estimat că această măsură va genera sume de aproximativ 500 de milioane de euro pe an. 'Taxa pe drum garantează dezvoltarea pe termen lung a infrastructurilor noastre', a declarat Alexander Dobrindt în Bundesrat.   

Sursa text: jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii