Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu spune că a fost interceptat pe mandat de siguranță națională

ro

04 Oct, 2016 23:56 1114 Marime text
Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat în această seară că a fost interceptat, în 2015, pe mandat de siguranță națională.
 
"Am fost astăzi la Înalta Curte, am stat și am așteptat îndelung pe culoare, s-a dat un nou termen pentru că în dosar sunt probleme legate de modul în care au întocmit dosarul procurorii. E vorba de, haideți să spunem, legalitatea și regularitatea probelor, nu pot să intru în mai multe detalii, interceptările", a spus Tăriceanu pe B1 TV.
 
El a adăugat că a fost interceptat de SRI pe mandat de siguranță națională în timp ce vorbea la telefon cu fostul său consilier.
 
"Vorbeam cu Silberstein la telefon, el nu era nimic, nu era suspectat de nimic. În 2015 se întâmpla asta. Una din acuzații este că am mințit când am fost întrebat de natura relației cu Silberstein. M-au întrebat care era natura relației, 'vă vedeați des, discutați des'? Eu am spus — sporadic. Zice 'păi cum sporadic, că uitați avem înregistrări și se dovedește că două luni la rând ați vorbit o dată într-o lună, o dată într-o lună'. Și ce-am a vorbit? Salut, venise la București, el a fost consilierul meu în perioada când eram prim ministru, și discuția e în felul următor: 'Bună ziua! Bună ziua! Ce faci? Sunt la București. A, ce bine!' Mă întreabă 'ce faceți, aveți timp să bem o cafea'? Da, îi spun eu, cu plăcere, luni ne vedem la o cafea. Luni vorbim din nou și eu îi spun 'îmi pare rău nu mai putem să ne întâlnim că sunt ocupat, mai vorbim peste o lună'. Și spune 'nu erau sporadice, asta înseamnă că era o legătură care era întreținută consistent'", a mai menționat șeful Senatului.
 
El a adăugat că urmărirea penală împotriva sa a început înainte să fie oficial declanșată.
 
"Au început să mă înregistreze, m-au chemat anul acesta 'ca martor' ca să îmi folosească depoziția ca martor, să o coreleze eventual cu înregistrările, chiar dacă nu au niciun fel de suport și după aceea să mă transforme în acuzat", a subliniat Tăriceanu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii