Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu, despre consultările cu Cioloș pe tema alegerilor locale

ro

28 Jan, 2016 23:14 1002 Marime text
Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că săptămâna viitoare vor avea loc consultări ale partidelor cu premierul Dacian Cioloș, pe tema alegerilor locale.
 
„O să facem consultările săptămâna viitoare, începe și sesiunea parlamentară. Trebuie, în primul rând, să-l ascultăm și pe premier. Poate ne agităm degeaba, poate premierul o să spună că nu e de acord să ia niciun fel de decizie, adică ordonanță de urgență pentru schimbarea legilor electorale și atunci, sigur, va rămâne la latitudinea Parlamentului. În Parlament sunt două probleme: timpul și majoritatea care trebuie să se agrege în jurul acestei formule. Și s-ar putea ca guvernul și premierul Cioloș să iasă din această discuție", a afirmat Tăriceanu, în această seară, la Antena 3.
 
„Există un număr important de colegi ai mei care consideră că alegerile în două tururi sunt favorabile pentru ALDE. Suntem un partid mai mic și acest lucru ne-ar favoriza. Dacă discutăm lucrurile în acest fel și gândim legile în funcție de interesul unui partid sau altul, o să fie o permanentă instabilitate politică, o să schimbăm la fiecare ciclu electoral legea după cum îi convine fiecărui partid care poate să impună o nouă formulă. Nu mi se pare corect ca în funcție de interesul particular al unui partid care are posibilitatea să influențeze această decizie să se schimbe regulile", a mai spus Tăriceanu.
 
Sursa foto: bvz.ro  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii