Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tancul petrolier Delfi, plin cu motorină, a fost salvat de la scufundare și adus în Port Constanța. Imagini exclusive (galerie foto+video)

ro

14 Feb, 2018 08:14 4569 Marime text
A fost alertă noaptea trecută pe Marea Neagră. A fost declanșată o amplă operațiune de salvare, în largul Mării Negre, la 16 mile marine travers de Portul Constanța unde nava Delfi cu un echipaj alcătuit din șapte marinari era în pericol de scufundare.
 
Au intervenit în zonă nava SAR Topaz, proprietate ARSVOM, și remorcherul GSP King.
 
Iulian Crețu, director exploatare în cadrul ARSVOM a declarat pentru ZIUA de Constanța că ”SAR Topaz a fost în stand-by pentru preluarea echipajului. Nava are o fisură în bordaj prin care ambarcă apă în sala mașinilor”.
 
Potrivit Căpităniei Zonale Constanța nava a fost adusă, în această dimineață, în siguranță în dana 128 a Portului Constanța Sud Agigea.

Astfel, la ora 05.00, s-a încheiat operațiunea de salvare a M/T Delfi .GSP King a predat nava în rada interioară către remorcherele portuare Canal Services 11 și Asia.

La ora 01.40, GSP King a dat remorcă la M/V Delfi și a început manevra de remorcaj spre portul Constanța. În asistență a rămas nava OPV a Gărzii de Coastă.
 
Nava Delfi a fost fost trasă în Dana 128 Constanța Sud Agigea chiar lângă platforma GSP Saturn sub pavilion Panama care a ajuns pe 9 februarie în Portul Constanța Sud Agigea.
 
Nava a venit din Marea Marmara şi se pare ca va intra în exploatare în Marea Neagră.
 
Uriaşa instalaţie a făcut senzaţie la trecerea, prin strâmtoarea Istambului, pe sub Podul Fatih Sultan Mehmet, către Marea Neagră, din Marea Marmara.
 
Platforma a fost urmărită de pe celebrul pod într-un entuziasm general, de mii de oameni, care au făcut fotografii și au aplaudat, pentru că așa ceva nu pot vedea oricând.
 
 
Citește și:
 
UPDATE SOS în Marea Neagră. Navă în pericol de scufundare travers de Port Constanța. Intervin autoritățile portuare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii