Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânărul jurnalist al anului

ro

25 Sep, 2014 18:21 1764 Marime text









































































Cu sustinerea generoasa a Programului Media Europa de Sud-Est al Fundatiei Konrad Adenauer, anuntam deschiderea unei noi sectiuni, „Justitie si Stat de drept”, în cadrul concursului „Tânarul Jurnalist al Anului”. Așteptăm înscrieri pâna în 20 octombrie 2014. Gala de decernare a premiilor pentru cele patru sectiuni ale editiei de anul acesta a concursului va avea loc în cea de-a doua jumatate a lunii noiembrie. 
 
2013 a fost un an agitat pentru justiție, cu dosare grele pe rol, cu schimbari aduse Codurilor chiar înaintea intrarii lor în vigoare sau cu evenimente precum „Martea Neagra” ce au pus în pericol statul de drept. Putem evalua acum „la rece” miscarile de pe frontul justitiei din anul trecut. Si, de asemenea, îl putem premia pe cel mai bun tânar jurnalist care a acoperit constant aceste evenimente – un ziarist profesionist, riguros, al cărui respect pentru corectitudine si echilibru izvoraste din asumarea personala a valorilor pe care se sprijina o democrație: stat de drept, libertatea de exprimare, respectul demnitatii umane.  
 
În urmatoarele patru saptamâni, pâna în 20 octombrie 2014 inclusiv, așteptam înscrieri din partea tinerilor jurnalisti români pentru aceasta nouă sectiune.
 
Pentru a intra în competitie, candidatii trebuie:
- sa fi avut mai putin de 35 de ani la data publicarii articolelor cu care se înscriu în concurs;
- sa trimita în format electronic (text integral, link și PDF) la tja@freedomhouse.ro cu Cc la badila@freedomhouse.ro trei articole relevante pentru domeniile Justitie si Stat de drept pe care le-au publicat în print sau online în 2013, articole care să nu mai fi fost înscrise la alte concursuri;
- sa trimita un CV în format Europass (sau care sa contina principalele rubrici ale acestui format), precum si o scurta descriere a experientei si activitatii lor editoriale.
Data limita pentru înscrieri este 20 octombrie 2014 inclusiv.
 
Începând cu 21 octombrie 2014, patru jurii specializate vor evalua articolele înscrise în sectiunea Justitie si Stat de drept (sustinută de Fundatia Konrad Adenauer – Programul Media Europa de Sud-Est), precum si articolele deja înscrise în celelalte trei secțiuni – Actualitate Interna (sponzorizata de E.ON), Economie, Finante & Banci (sponsorizata de UniCredit Tiriac Bank) si Mediu & Ecologie (sponsorizata de Eco-Rom Ambalaje).
 
În cea de-a doua jumatate a lunii noiembrie 2014 vom organiza ceremonia de decernare a premiilor celei de-a 15-a editii a concursului „Tânarul Jurnalist al Anului”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii