Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânărul acuzat de propagandă în favoarea ISIS, reținut de DIICOT

ro

08 Dec, 2015 21:56 1295 Marime text
 
Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă a fost reținut, în această seară, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT. El va fi supus mâine unei expertize psihiatrice la INML, pentru a se vedea dacă el se află în deplinătatea facultăților mintale.
 
Vă amintim că liceanul Boicea Luigi Constantin a fost ridicat dimineață de procurori de la locuința sa din Craiova, după care a fost adus la sediul central al DIICOT din Capitală, unde a fost audiat câteva ore. Într-un material video postat pe site-ul DIICOT, se arată că tânărul de 17 ani a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă și a postat în mediul online mesaje de propagandă pentru a atrage adepți de partea ISIS.
 
Procurorii mai spun că tânărul și-a arătat "disponibilitatea" pe rețelele de socializare de a deveni martir pentru Statul Islamic, atât prin deplasarea în zonele în care ISIS acționează, pentru a lupta alături de membrii ISIS, cât și prin sacrificiul său în state din Europa la ordinul membrilor Statului Islamic.
 
În acest sens, el s-a interesat de modul în care poate achiziționa arme, model AK, grenade, veste antiglonț și a studiat modalitatea în care se poate construi artizanal o bombă.
 
Cu ocazia percheziției făcute la locuința acestuia, au fost găsite și ridicate documente, materiale de propagandă islamistă și sisteme informatice.
 
Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, suportul tehnic și informativ fiind asigurat de către Serviciul Român de Informații.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii