Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Talpeş despre scut şi bazele americane de la Constanţa Există riscul unei explozii la Bucureşti

ro

05 May, 2011 01:02 1303 Marime text

Dintre efectele amplasării scutului antirachetă american pe teritoriul României, precum şi ale prezenţei câtorva sute de soldaţi ai SUA în bazele militare de lângă Constanţa şi Caracal, România nu trebuie să excludă riscul unei explozii de natură teroristă pe teritoriul său, a explicat Ioan Talpeş, fost şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), la emisiunea „Dezbaterile Rl" moderată de Sabina Fati.

„Riscul este probabil o explozie în Bucureşti, aşa cum a fost la Londra sau la Madrid. Există acest risc, pentru că dacă te-ai angajat într-un joc, trebuie să-l duci până la capăt", a spus Ioan Talpeş pe romanialibera.ro. Pe de altă parte, fostul şef al SIE a explicat că România nu poate fi considerată un obiectiv important pentru terorişti: "Terorismul organizat a avut până la ora aceasta nişte obiective geostrategice serioase - lovituri date în SUA, Madrid, Londra, acolo unde au existat opţiuni directe în raport cu războiul purtat în Irak, Afganistan sau alte zone. Opţiunea românească are un bagaj redus de participare şi nu văd de ce scutul antirachetă ar genera o retorsiune de acest gen. România nu este un obiectiv major".

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/talpes-despre-scutul-antiracheta-exista-riscul-unei-explozii-in-bucuresti-224274.html

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii