Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taj Mahal are cont pe o reţea de socializare

ro

15 Aug, 2015 17:16 1606 Marime text
 
Complexul Taj Mahal, unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, considerat deseori drept un simbol al iubirii, și-a inaugurat contul de Twitter sâmbătă, cu ocazia Zilei naționale a Indiei, care marchează obținerea independenței față de Imperiul Britanic la 15 august 1947.
 
'Există doar două feluri de oameni în lume. Cei care m-au vizitat și mă urmăresc aici (pe Twitter) și cei care nu și totuși mă urmăresc', este textul primului mesaj trimis de pe contul mausoleului din marmură albă, construit în secolul al XVII-lea în orașul Agra din statul indian Uttar Pradesh, transmite EFE.
 
'Taj Mahal este primul monument istoric din lume care are cont pe Twitter', a susținut secretarul însărcinat cu problemele de turism din acest stat, Amrit Abhijat, după ce contul a fost inaugurat de șeful guvernului din Uttar Pradesh, Akhilesh Yadav.
 
Mausoleul de la Taj Mahal, ornat cu pietre prețioase și semiprețioase care își schimbă culoarea în funcție de trecerea orelor în fiecare zi, a fost ridicat în 22 de ani (1631-53) și este un omagiu adus de împăratul mongol Shah Jahan soției lui favorite, Mumtaz Mahal, după moartea acesteia. Din 1983, acest monument figurează pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial.

Sursa text şi foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii