Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taifunul Haima Peste 50.000 de oameni, evacuați

ro

23 Oct, 2016 15:16 1848 Marime text
Peste 50.000 de oameni au fost evacuați ieri din calea taifunului Haima în sudul Chinei, după ce puternica furtună a lovit nordul Filipinelor cu ploi și vânturi puternice, provocând inundații și alunecări de teren în care și-au pierdut viața cel puțin 16 persoane, conform unui material publicat de Associated Press și preluat de portalul Yahoo! News.

Locuitorii din orașele Shanwei și Shantou, din provincia Guangdong, au fost nevoiți să-și abandoneze locuințele pentru a se pune la adăpost din calea furtunii. Unele localități din provincie s-au confruntat cu întreruperi ale energiei electrice, iar autoritățile au lansat avertismente de alunecări de teren.

Serviciile meteorologice chineze au anunțat că taifunul a pătruns deasupra uscatului de vineri după-amiază, în provincia Guangdong, cu viteze ale vântului de până la 166 km/h. Apoi, taifunul și-a mai pierdut din putere, transformându-se într-o furtună tropicală.

Autoritățile chineze au suspendat zeci de zboruri și curse feroviare în mai multe provincii din sudul țării. În orașul Shenzhen au fost închise școlile, piețele și fabricile, iar transportul în comun a fost oprit.

La Hong Kong a fost suspendată vineri activitatea bursei, au fost închise școlile, birourile și a fost oprit transportul în comun. Taifunul Haima a lovit metropola asiatică cu viteze ale vântului de până la 109 km/h. Peste 740 de zboruri spre și dinspre aeroportul internațional al orașului au fost anulate sau au înregistrat întârzieri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii