Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tableta bate laptop-ul!

ro

29 Jul, 2014 09:22 1450 Marime text
Vânzările de tablete nu le-au depășit încă pe cele de laptopuri, dar nu mai este mult până atunci. Conform estimărilor, anul viitor numărul de PC-uri comercializate va fi mai mic decât cel al tabletelor la nivel global, scrie capital.ro.
 
Evoluția este vizibilă și pe piața din România, unde producătorii autohtoni nu au pierdut ocazia de a lansa tablete sub brand propriu (evident, produse în China). Iar prețurile tot mai mici împing piața către vânzări totale de un milion de unități în acest an, adică o premieră în istoria acestei piețe, conform sursei citate.
 
După creșterile fulminante din ultimii ani piața globală a tabletelor se maturizează, iar procentul de creștere se diminuează. Conform datelor IDC, creșterea vânzărilor de tablete a fost anul trecut de 51,5% față de 2012.
 
În prima jumătate a anului 2014, în România au fost vândute aproximativ 350.000 de tablete, motiv pentru care se estimează că până la finele anului se va atinge pragul de un milion, știut fiind că ultimul trimestru al anului este cel mai bun pentru vânzările de electronice, perioadă în care are loc și Black Friday.
 
Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii