Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tabără ridicată de rromii din România în centrul Madridului, demolată de autorităţile spaniole

ro

14 Dec, 2014 14:29 1530 Marime text
Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) anunţă că a fost demolată tabăra pe care un grup de 69 de rromi proveniţi din România o montaseră în centrul Madridului, la câteva sute de metri de clădirea guvernului spaniol.
 
Autorităţile din Madrid au declarat ca Universitatea Complutense de Madrid, care este proprietarul acestui loc, a câştigat un proces deschis acum şase luni, iar din motive de igienă şi sănătate publică, procedura de demolare a fost urgentată, astfel că vineri, 12 decembrie s-a primit un ordin de demolare şi evacuare imediată a acestor persoane.
 
După demolare, Primăria Madriului le-a oferit tuturor celor afectaţi posibilitatea de a sta într-un adăpost de noapte, însă nici unul dintre ei nu a acceptat, cu toţii afirmând că vor părăsi Spania.
 
Numarul rromilor proveniţi din Romania şi care cerşesc în Spania a crescut îngrijorător în ultimul timp, spun reprezentanţii FADERE.
 
„FADERE a cerut în nenumarăte rânduri Guvernului României să înceapă un proiect de integrare a rromilor din ţările Uniunii Europene, însă până în acest moment nu a primit nici un răspuns”, afirmă Daniel Tecu, preşedinte FADERE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii