Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Svetlana Tuchalina, o refugiată din Măgura, a devenit antrenoare de fitness pentru femeile din comună

ro

28 Feb, 2016 18:46 1221 Marime text
 
Războiul din Ucraina a lăsat o familie, ca multe altele, fără casă. Așa că membrii familiei au luat calea pribegiei, ajungând, în urmă cu șase luni, în comuna Măgura Ilvei din județul Bistrița-Năsăud.
 
Mama, Svetlana Tuchalina, s-a decis să ofere locuitorilor din comuna bistrițeană ore de aerobic, fitnessul fiind una dintre pasiunile sale. De fapt, Svetlana, în vârstă de 39 de ani, este de meserie psiholog. Ea a anunţat, ieri, printr-o postare în limba română pe contul său de Facebook, că va deschide o o "grupă de sănătate", a cărei antrenoare va fi chiar ea.
 
Exercițiile de aerobic vor avea loc în sala de fitness din localitate, amenajată într-o clădire în care funcționează și un after school, iar activitatea se desfășoară cu acordul primăriei din Măgura Ilvei.
 
Primarul comunei, Valer Avram, a declarat, pentru Agerpres, că Svetlana își va începe activitatea de antrenor de la 1 martie și că deja are o grupă formată din 20 femei interesate să facă sport, inclusiv femei însărcinate.
 
În ceea ce îi privește pe ceilalți membri ai familiei Tuchalin, Andrej, capul acesteia, și fiul cel mare așteaptă în continuare terminarea formalităților pentru obținerea permiselor de muncă, iar ceilalți copii, mai mici, învață limba română și asistă la orele desfășurate în școala din localitate, pentru a se putea integra cât mai repede.
 
La începutul lunii septembrie a anului trecut, familia Tuchalin, formată din Andrej, Svetlana și șase dintre cei șapte copii au lor, a ajuns în comuna Măgura Ilvei din județul Bistrița-Năsăud, unde, prin intermediul unei fundații, i s-a pus la dispoziție o casă. Familia este originară din zona Luhansk din Ucraina, afectată de conflicte armate, iar locuința lor fusese distrusă de bombardamente, după cum scrie Agerpres.
 
În aceeași casă din Măgura Ilvei locuiește, în prezent, și o altă familie de refugiați din Ucraina, formată dintr-o mamă cu cinci copii.
 
Sursa foto: Svetlana Tuchalina / Facebook
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii