Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:34 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane, depistate de polițiștii români în colaborare cu partenerii străini

ro

30 Sep, 2017 12:22 660 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 665 de persoane, 73 de autovehicule și 16 documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 22 – 29 septembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 422 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 

Poliţiştii români au pus în aplicare 12 mandate europene de arestare, au depistat 155 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 15 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. Totodată, pe teritoriul României, a fost ridicat un document și au fost identificate 68 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

De asemenea, 223 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 18 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 11 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 3 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 5 autovehicule și 15 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării, sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii