Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:40 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane date în urmărire, depistate prin Sistemul Informatic Schengen

ro

26 Aug, 2017 13:58 757 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengenau depistat, în ultima săptămână, 569de persoane, 69de autovehicule, 62de documente și 2 plăcuțe de înmatriculare,ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 18 - 25 augusta.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 370 depersoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).
 
Poliţiştii români au pus în aplicare17mandate europene de arestare, au depistat 130de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 6care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 46 deautovehicule, au fost ridicate 55 de documente ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen,pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, precum și3plăcuțeși un certificat de înmatriculare semnalate de statele membre.
 
Totodată, 199 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare,21persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 2persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Partenerii din statele membre au identificat 26de autovehicule și 7 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării, sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii