Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane date în urmărire, depistate de polițiști în ultima săptămână. Mai multe de mandate europene de arestare au fost puse în aplicare de polițiști

ro

08 Dec, 2018 14:05 1443 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 635 de persoane, 56 de autovehicule și 33 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Potrivit Poliției Române, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 383 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 24 de mandate europene de arestare, au depistat 48 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 92 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 26 de documente și au fost găsite 48 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 252 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 30 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 22 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 16 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 2 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 8 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 7 documente semnalate de România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii