Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:13 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane căutate în spațiul Schengen, depistate în România

ro

16 Oct, 2016 21:24 875 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 630 de persoane, 97 de autovehicule, 46 de documente şi două plăcuţe de înmatriculare auto, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 7 – 14 octombrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 439 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.
 
„Poliţiştii români au pus în aplicare 40 de mandate europene de arestare, au depistat 139 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 7 de persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 70 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 39 de documente și 2 plăcuţe de înmatriculare”, conform IGPR.
 
Totodată, 191 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 22 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 3 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române, precizează aceeaşi sursă.
 
Partenerii din statele membre au identificat 27 de autovehicule și 7 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii