Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane au protestat împotriva poluării, la Băicoi

ro

20 Mar, 2016 20:51 1435 Marime text
 
Circa 200 de locuitori ai orașului prahovean Băicoi au participat, astăzi, la un protest și un marș împotriva poluării. Participanții la protest au scandat "Băicoi nu e groapă de gunoi" și "Natura e a noastră, nu este ghena voastră!" și au afișat pancarte cu mesaje precum "APM Prahova= CTR+ALT+Delete. Resetați-vă!!!" și "Opriți poluarea din Băicoi! Închideți groapa de gunoi", ei mărșăluind pe o distanță de aproximativ cinci kilometri, până la groapa de gunoi din localitate.
 
Președintele Asociației Eco Natura Comunității Băicoi, Ciprian Stuparu, care a organizat protestul, a afirmat într-un discurs susținut în fața manifestanților că aerul din oraș este "nerespirabil", iar unii localnici sunt chiar la spital, el acuzând firmele care depozitează și tratează deșeuri că "otrăvesc" cetățenii prin activitatea pe care o desfășoară.

Conform organizatorilor protestului, localnicii din Băicoi au făcut, de-a lungul timpului, mai multe sesizări la autoritățile competente, reclamând că SC Vitalia Salubritate Prahova SRL și SC Demeco SRL nu respectă legislația de mediu, una dintre neregulile semnalate vizând nerespectarea distanței minime legale între depozitul de deșeuri și zona locuită.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii