Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de mii de litri de apă au fost retrași de pe piață. Vezi motivul

ro

02 Jun, 2014 21:35 2140 Marime text
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a retras de pe piață 200.000 litri de apă plată şi carbogazoasă. Etichetele acestor produse erau neconforme, a anunţat astăzi preşedintele ANPC, Marius Dunca.

„Am descoperit apa minune şi vă citesc de pe etichetă - reduce procesul de îmbătrânire, hidratează mai mult decât apa obişnuită, creşte imunitatea organismului, este un puternic antioxidant, scade colesterolul, recomandată în curele de slăbit. Toate aceste caracteristici pe care le-am citit de pe etichetă nu au în spate buletine de analiză care să sugereze acest lucru. Folosirea etichetelor înşelătoare se sancţionează cu amenzi de la 5.000 la 50.000 lei. Am retras 108.436 litri din această apă de la comercializare. Prin informaţiile pe care le are această etichetă duce în eroare consumatorul", a afirmat Dunca într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Totodată au fost retraşi de la comercializare 74.928 litri de apă cu etichete diferite pentru acelaşi produs.

„Am găsit din acelaşi izvor trei denumiri diferite. Conform Ordonanţei de Guvern 1020 din 2005 este interzisă comercializarea apei provenite din acelaşi izvor sub mai multe etichete", a precizat Dunca.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii