Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de mii de pachete de țigări confiscate de polițiști în ultima lună

ro

21 Mar, 2015 12:53 962 Marime text
În ultima săptămână, poliţiştii au confiscat aproape 300.000 de ţigarete provenite din contrabandă, la nivelul întregii țări.
 
În perioada 14-20 martie, Poliţia Română a coordonat prin direcţiile centrale de specialitate o serie de acţiuni, desfăşurate la nivel naţional, în sistem integrat, în care au fost implicaţi poliţişti ai structurilor de investigarea a criminalităţii economice, combatere a criminalităţii organizate, investigaţii criminale, ordine publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi şi operaţiuni speciale.
 
Activităţile efectuate au avut ca principal scop identificarea şi tragerea la răspundere a celor care desfăşoară activităţi ilicite din domeniul contrabandei cu ţigări, precum şi a celor care săvârşesc infracţiuni de evaziune fiscală.
 
În cadrul acestor acţiuni poliţiştii au efectuat 7 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea de infracţiuni în domeniul contrabandei cu ţigarete şi la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală.
 
În urma acestor percheziţii au fost ridicate  298.538 de ţigarete de contrabandă, totodată fiind indisponibilizat şi 3 mijloace auto, folosite la transportul ţigaretelor.
 
Ca urmare a acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit dosare penale în care sunt cercetate 45 de persoane. Cantitatea totală de ţigări confiscate, de la data de 16 februarie când a fost demarată această acţiune şi până în prezent, se ridică la 4.188.682 de ţigarete.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii