Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de copaci au căzut numai astăzi din cauza vremii. Autoritățile din București au folosit sistemul RO-Alert

ro

26 Jan, 2019 15:57 1373 Marime text
Efectivele MAI – pompieri, jandarmi și polițiști, rămân în continuare mobilizate în sprijinul populației, în contextul emiterii de către ANM a unei noi atenționări de COD GALBEN pentru intervalul 26.01, ora 14.00 – 27.01, ora 10.00, care vizează 6 județe (Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași), precum și pentru municipiul București, fiind prognozate depuneri semnificative de gheață și polei, precipitații slabe, predominat sub formă de ploaie, intensificări temporare ale vântului și ninsori la munte, în special la altitudini mari.

Potrivit MAI, în cursul zilei de astăzi, s-au semnalat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase  la nivelul a 16 județe (AR, AG, BR, BZ, CL, CT, DB, GJ, GR, IF, IL, MH, PH, TL, TR și VL) și municipiul București, unde efectivele MAI și autoritățile locale au intervenit pentru deblocarea a 31 autovehicule cu 42 de persoane, degajarea a 810 copaci, 13 stâlpi de electricitate și a 3 cabluri electrice, fiind afectate 55 autoturisme,  precum și în alte situații de risc.

În acest moment se intervine în 4 județe (IL, IF , PH și VL) și municipiul București pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, pentru împrăștierea de materiale antiderapante, cât și pentru degajarea copacilor și evacuarea apei de pe carosabil.

Traficul rutier este restricționat pe  DN 67 pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7.5 tone,  închis pe 14 drumuri județene (județul Ialomița) și DC 134 și se desfășoară în condiții de iarnă pe majoritatea arterelor rutiere din județele aflate sub atenționare Cod Galben.

Pe drumurile naționale și autostrăzi, CNAIR a acționat cu 861 utilaje, fiind utilizate 2886 tone de material antiderapant și 44 tone de clorură de calciu.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situației distribuitorilor de electricitate, la ora 14.00 sunt nealimentate cu energie electrică 180 localități din 17 județe (AG, BR, BZ, DB, PH, CL, CS,  IL, IF, HD, DJ, GJ, GR, MH, TR, TL și VL), fiind afectați 157.405 consumatori finali. Se acționează în teren cu 196 echipe de intervenție. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a pus la dispoziția autorităților din județul Ialomița 16 generatoare de energie electrică de mare capacitate pentru alimentarea cu energie electrică a consumatorilor afectați.

În ceea ce privește traficul fluvial și naval, sunt închise Porturile Midia,  Constanța Fluvial și Bara Sulina, iar circulația bacurilor pe Fluviul Dunărea se desfășoară în condiții de iarnă.

Sistemul RO-ALERT a fost folosit, în urma cu puțin timp, în Capitală, pentru transmiterea unui mesaj către populație, pentru evitarea suprasolicitării sistemului de apelare 112.

Mesajul transmis a fost următorul:

Pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apel 112, rugam populatia din Bucuresti si Ilfov, sa evite apelurile repetate la 112 care vizeaza degajarea copacilor sau alte situatii similare, cu exceptia celor cu victime sau care pun in pericol imediat viata. La acest moment personalul 112 si cel al ISU a fost suplimentat, fiind mobilizat pentru gestionarea tuturor situatiilor de urgenta, acordand prioritate urgentelor majore.

Exemple de intervenții:

În județul Arad (localitatea Semlac), pe DJ 709D, s-a intervenit cu 3 utilaje de la autoritățile locale pentru deblocarea a 30 autoturisme cu aproximativ 40 persoane care nu au mai putut înainta din cauza zăpezii.

În Buzău s-a intervenit cu o ambulanță SMURD și un utilaj de la autoritățile locale pentru acordarea asistenței medicale unui pacient de 64 ani care acuza dureri toracice.

În Ilfov (Voluntari, Pantelimon, Cernica, Buftea, Snagov, Otopeni , Măgurele) s-a intervenit pentru degajarea a 38 copaci și 2 stâlpi de electricitate.

În județul Mehedinți circulația feroviară pe magistrala 900 a fost temporar întreruptă între stațiile Valea Albă și Drobeta Turnu Severin din cauza unor copaci căzuți pe firele de contact. Trenurile au avut întârzieri, transbordarea călătorilor fiind făcută cu ajutorul unei locomotive Diesel între localitățile Drobeta - Turnu Severin și Balota.

În municipiul București s-a intervenit pentru degajarea a 740 copaci, 10 stâlpi și 3 cabluri electrice căzuți pe carosabil, fiind afectate 55 autoturisme. La momentul informării sunt gestionate circa 400 de apeluri la numărul unic de urgențe 112 pentru intervenții privind efectele meteorologice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii