Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de bijuterii, perechi de încălțăminte şi haine, depistate în autocare cu turişti. Ce sancţiuni au primit

ro

27 Nov, 2017 14:41 2530 Marime text
Polițiștii giurgiuveni au indisponibilizat, sâmbătă 25 noiembrie, sute de bijuterii, perechi de încălțăminte, produse cosmetice și articole vestimentare, susceptibile de a fi contrafăcute, în urma controalelor asupra unor autocare cu turiști, care circulau pe relația Turcia – România.  

La data de 25 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea și combaterea operațiunilor ilicite de import - export și a comerțului ilegal cu produse contrafăcute ori piratate.

Astfel, în interiorul a două autocare care efectua curse regulate pe relația Turcia – România și retur, polițiștii au găsit 576 de articole vestimentare, pantofi sport, genți, ceasuri și alte bunuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, produse susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală.

Totodată, au fost descoperite peste 180 de grame de bijuterii din metal de culoare galbenă și 274 de grame de bijuterii, posibil a fi din aur și argint, pentru care persoanele deținătoare nu dețineau documente de proveniență.

Polițiștii au indisponibilizat produsele susceptibile a fi contrafăcute, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea, au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 de lei, pentru desfășurarea fără autorizație a operațiunilor cu metale prețioase și pietre prețioase.

În activități au fost angrenați și polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii