Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Suspectul are 18 ani Octogenară omorâtă în bătaie şi incendiată la Oltina, pentru 30 de lei!

ro

04 Dec, 2014 12:13 3248 Marime text
În noaptea de duminică spre luni, poliţiştii din Oltina au fost sesizaţi că, la imobilul în care locuia D. Ileana de 82 ani a izbucnit un incendiu violent.
 
După ce a fost stins focul, într-o încăpere  a fost găsit cadavrul lui D. Ileana, carbonizat în proporție de circa 60%, iar la nivelul feței s-a constatat că existau şi echimoze violacee în jurul ochiului drept.
 
În data de 2 decembrie 2014 s-a efectuat necropsia cadavrului și s-au stabilit următoarele concluzii: ”Moartea numitei D. Ileana a fost violentă, ea s-a produs prin contuzie și hemoragie meningo-medulară cervicală, urmare a unei fracturi de coloană cervicală, survenită în cadrul unui politraumatism, prin lovire cu corpuri dure. Între leziunile cervico-medulare și mecanismul de producere a morții există o legătură de cauzalitate directă și necondiționată. Moartea poate data din 30 noiembrie 2014”, se arată în raportul medico-legal.        
 
A fost constituită echipă operativă complexă care s-a deplasat la fața locului, unde s-a procedat la continuarea investigării tehnico-științifice a locuinței victimei, ocazie cu care s-a constatat că interiorul locuinței a fost distrus în proporție de circa 95%.
 
De asemenea, în urma investigațiilor efectuate și ca urmare a exploatării cu operativitate a mai multor informații obținute de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu lucrătorii postului de poliție Oltina și ai Secției 8 Rurală Băneasa, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind Ilie Talică, de 18 ani, din Oltina, fără ocupație, cu antecedente penale (furturi), vecin cu victima.
 
Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că mobilul faptei a fost furtul, iar tânărul, după ce a suprimat viața victimei, a sustras din locuință suma de 30 lei, incendiind locuința în mod intenționat pentru a șterge urmele. În cursul anchetei, cel în cauză și-a recunoscut fapta.
 
În urma audierii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, pe numele său s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Constanța, urmând ca ulterior să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat, tâlhărie și distrugere.

UPDATE, ora 17.48
Magistraţii Tribunalului Constanţa au emis în această după-amiază mandat de arestare pe numele lui Ilie Talică. Surse apropiate anchetei susţin că tânărul şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii