Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspect de furt, prins în flagrat de un polițist în timpul liber. Ce au stabilit anchetatorii în urma cercetărilor

ro

05 May, 2018 13:25 2509 Marime text
În cursul zilei de vineri, 4 mai  a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un tânăr, în vârstă de 20 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.
 
Potrivit Poliției Române, la data de 4 mai a.c., în jurul orei 10.30, poliţişti din cadrul Secţiei 20 au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 26 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla    într-o piaţă din sectorul 6, persoane necunoscute i-au sustras din geantă un portofel, în care se aflau două carduri bancare şi documente personale. La scurt timp, de pe unul dintre cele două carduri au fost efectuate operaţiuni financiare fără acordul persoanei vătămate, în valoare de aproximativ 200 de lei.
 
În urma investigaţiilor efectuate au fost stabilite semnalmentele unui tânăr bănuit de comiterea faptei, iar la aceeaşi dată, în jurul orei 19.30, acesta a fost observat de către un poliţist aflat în timpul liber, care a procedat la supravegherea bănuitului, în acelaşi timp fiind solicitat sprijinul colegilor aflaţi în serviciu.
 
La scurt timp, deşi a încercat să-şi asigure scăparea prin fugă,  tânărul a fost prins şi imobilizat şi condus la sediul subunităţii pentru audieri. De asemenea, au fost recuperate documentele personale ale victimei.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.
 

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au transmis reprezentanții Poliției Române. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii