Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse din Prefectură Doi primari din judeţ vor fi suspendaţi din funcţie chiar mâine. Gheorghe Chirciu - „Eu zic că e influenţa cuiva!“

ro

10 Sep, 2015 18:05 2813 Marime text
Potrivit unor surse, mâine, odată întors din concediul în Turica, prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin, va semna ordinele privind încetarea mandatelor primarilor de la Tuzla şi Oltina. Motivele care stau la baza acestei decizii sunt legate de condamnările la închisoare cu suspendare pe care aceştia le au. Instituţia Prefectului a luat act de deciziile judecătoreşti definitive, aşa că mâine acestora le vor înceta mandatele de primar.
„Am aflat şi eu tot de la voi (n.r. din presă) că de mâine nu aş mai fi primar. Chiar dacă mă destituie prefectul, nu e niciun pericol. Nimeni nu s-a născut primar şi nu e obligatoriu ca orice primar să moară primar. Dacă va fi aşa e o binemeritată pauză. Dar vom vedea“, a declarat primarul comunei Tuzla, Constantin Micu pentru ZIUA de Constanţa.

De altă părere este primarul de la Oltina, Gheorghe Chirciu. „Am primit zilele trecute adresă la primărie prin care i s-a solicitat secretarului să le pună la dispoziţie documentele.problema este alta în cazul meu. Eu am primit o pedepasă de două luni cu suspendare şi doi ani cu încercare, fără să îmi fie restrânse drepturile. Practic, în acest moment cazierul meu este curat, iar cazierul meu este şi la prefectură, prefectul ştie acest lucru. A mai vrut şi domnul Bola să mă suspende, i-am dus documentele, i-am explicat. Domnul Volcinschi nu s-a luat deloc de mine, iar acum domnul prefect zice că vrea să mă suspende. Eu zic că acum nu are temei. Dacă va fi aşa, vom contesta oricum decizia în instanţă. Problemele sunt altele: De ce tocmai acum? De ce se procedează aşa la noi, când în toată ţara sunt aleşi locali în astfel de situaţii? Eu zic că e influenţa cuiva!“, a declarat Gheorghe Chirciu pentru ZIUA de Constanţa. Mai mult, acesta nu ştie de ce din tot judeţul doar el şi primarul de la Tuzla au intrat „în colimator“, deşi atât primarul comunei Mircea Vodă, cât şi primarul comunei Castelu s-au confruntat cu astfel de situaţii.

Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la Prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, însă acesta nu a răspuns, fiind încă în concediu până mâine.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii