Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Digi24.ro Parte din banii din dosarul Alinei Bica ar fi ajuns la Dorin Cocoș

ro

21 Nov, 2014 18:52 2163 Marime text
10 milioane de euro ar fi ajuns la Dorin Cocoș, în dosarul în care Alina Bica este cercetată penal, relatează Digi24.ro.  Banii ar fi fost dați de omul de afaceri Gheorghe Stelian lui Dorin Cocoș în schimbul sprijinului acordat pentru despăgubirea unui teren supraevaluat.

Informația apare în dosarul DNA, într-una dintre declarațiile luate în acest dosar, în ultima lună, de procurori, potrivit unor surse. Astfel, aproximativ 10 milioane de euro, o parte din prejudiciul total de peste 60 de milioane de euro, ar fi ajuns în diverse forme la omul de afaceri Dorin Cocoș.

Surse apropiate anchetei susțin că și numele fostei soții a acestuia, Elena Udrea, este menționat în acest caz, însă sursele nu au putut preciza în ce context, mai informează sursa citată.

În dosar există și mai multe interceptări ce ar constitui în opinia procurilor DNA probe suficiente astfel încât să se obțină arestarea preventivă a celor patru persoane care sunt la această oră în fața instanței, printre ele Alina Bica, procuror-șef al DIICOT.

Tot în acest dosar, procurorul-şel al DIICOT, Alina Bica a fost reţinută pentru 24 d eore, iar acum se află în faţa magistraţilor care urmează să decidă dacă aceasta va fi arestată preventiv.  În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au pus în mişcare acţiunea penală şi i-au reţinut pentru 24 de ore pe Lăcrămioara Alexandru şi pe Dragoş Bogdan. Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu, după ce Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP din care au făcut parte a acordat o despăgubire pentru un teren supraevaluat din Capitală, în suprafaţă de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, sector 2.

Potrivit procurorilor, la data de 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, din care făceau parte Alina Bica, Lăcrămioara Alexandru şi Dragoş Bogdan, a aprobat raportul de evaluare al unui  teren de 13 ha din Capitală şi nu au constatat că expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reală) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei).

Dorin Cocoş se află în arest preventiv de aproximativ trei săptămâni, în dosarul Microsoft, alături de Gheorghe Ştefan, Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru. Ei au fost arestați la 29 octombrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii