Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Depozitele la Bank of Cyprus vor fi preluate de Marfin Bank

ro

25 Apr, 2013 17:48 1300 Marime text
Depozitele aflate la Bank of Cyprus vor fi transferate şi accesate prin Marfin Bank, potrivit unor surse din piaţă. Vot fi transferate şi activele.

Cei de la Bank of Cyprus spun că, de mâine, clienţii vor recăpăta acces la conturile lor, având în vedere ritmul în care sunt transferate depozitele. Cel mai probabil, însă, banii vor putea fi accesaţi de luni.

Potrivit unor surse din piaţă, depozitele sunt transferate la Marfin Bank, filiala din România a Cyprus Popular Bank (Laiki Bank), instituţie de credit ce a intrat în lichidare a urmare a deciziilor luate de guvernul de la Nicosia. Tranzacţia dintre cele două bănci a fost deja efectuată, după ce Banca Centrală a Ciprului şi-a dat acordul.

Spre deosebire de Bank of Cyprus, care este sucursală, Marfin Bank este reglementată şi controlată de Banca Naţională a României, şi depozitele sunt garantate în limita a 100.000 de euro de către Fondul de Garantare din România.

Dacă în Cipru depozitele garantate de la Laiki au fost transferate împreună cu activele cele mai bune la Bank of Cyprus, în România soluţia aleasă este aceea de a face un transfer dinspre sucursala Bank of Cyprus spre subsidiara Marfin Bank. Astfel, clienţii intră sub jurisdicţia României.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii