Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpiză de proporții în Liga I Steaua-Rapid 0-1

ro

22 Feb, 2015 23:06 978 Marime text
Campioana Steaua București a fost învinsă surprinzător de codașa Rapid București cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, în Ghencea, într-un meci din etapa a 18-a a Ligii I de fotbal.
 
Unicul gol al partidei a fost înscris de cehul Marcel Gecov (60).
 
''Lanternă roșie'' la finalul turului, Rapid a arătat ca o formație neașteptat de omogenă și valoroasă, după ce a aliniat în formula de start doar un titular față de prima parte a campionatului, ''veteranul'' Pancu.
 
Steaua, lipsită de mai multe piese de bază, dintre care portarul Gierdrius Arlauskis, fundașul Iasmin Latovlevici și mijlocașul Andrei Prepeliță, excluși din lot în ziua meciului din cauza faptului că nu și-au prelungit contractele, a fost de nerecunoscut, steliștii părând surprinși de replica Rapidului.
 
Echipa antrenată de Costel Gâlcă a acuzat neacordarea unui penalty în prelungiri (90+2), după ce spaniolul Borda l-a călcat în propriul careu pe Stanciu. însă arbitrul Cristi Balaj nu a acordat lovitura de pedeapsă. Steaua a avut și două bare, prin Papp (13) și Tănase (86). Rapid a încheiat meciul în zece oameni, după ce căpitanul Săpunaru a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben (90+3).
 
Steliștii au mai irosit ocazii de gol prin Țucudean (13) — care a trimis mingea peste poartă din foarfecă, Popa (50) — șut alături din marginea careului, Papp (71) — lovitură de cap pe lângă poartă, Stanciu (78) — șut pe centrul porții, Rusescu — reluare imprecisă din centrul careului (83), șut la colțul scurt, respins de Buchta (90+5), șut de la distanță pe lângă țintă (90+6).
 
Rapid a avut situații bune prin Daniel Niculae (45+2) — lovitură de cap peste poartă, iar Rui Miguel l-a imitat după pauză (53).
 
Din cele 112 meciuri directe care au opus cele două echipe în campionat, Steaua a reușit 43 de victorii, Rapid 28, iar 41 au fost remize.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii