Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunteţi interesaţi să obţineţi mai uşor Certificatul Internațional de Psihoterapeut?

ro

11 Aug, 2015 09:03 2147 Marime text
 
Asociația de Cercetare, Consiliere și Psihoterapie Integrativă, în colaborare cu Centrul Psiho Blue, organizează, în perioada 5-6 septembrie 2015, la Timișoara, un nou curs de formare profesională pentru obținerea avizului de liberă practică în psihoterapie integrativă și certificatul european de psihoterapeut. Cursurile de formare sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din România (COPSI) și de Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă (EAIP).
Față de anul trecut, cerințele minime pentru obținere a avizului de liberă practică în psihoterapie s-au modificat. Formarea în psihoterapie integrativă îi scutește pe cursanți să urmeze și studii masterale la finalizarea studiilor de licență. În urma parcurgerii programului educațional, aceștia pot obține toate gradele profesionale, de la psiholog practicant sub supervizare până la psiholog principal.
Programul educațional are o durata totală de 5 ani, din care 3 ani până la etapa de psihoterapeut sub supervizare, și încă 2 ani până la etapa de psihoterapeut autonom. După primii 3 ani de formare se obține avizul de liberă practică pentru profesia psihoterapeut sub supervizare și persoanele în cauză își pot deschide un cabinet individual de psihoterapie. Cursurile se organizează modular, sâmbăta și duminica, cu o frecvență aproximativă de o odată pe lună (aproximativ 10 module pe an). Programul de formare se adresează studenților anul III și absolvenților de la mai multe specializări, precum: psihologie, medicină, psihopedagogie specială, asistență socială, sociologie, filosofie, teologie.
La finele programului de formare, absolvenții vor obține aviz de liberă practică din partea Colegiului Psihologilor din România, certificatul european de psihoterapeut integrativ din partea Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă, certificatul european în psihoterapie din partea Asociației Europene de Psihoterapie și certificatul internațional de psihoterapie din partea Asociației Mondiale de Psihoterapie.
Echipa de formatori este una mixtă, aceștia fiind atât din România, cât și din țările europene, și este compusă din următorii: Oana Maria Popescu, Loredana Ileana Vîșcu, Silvia Georgiana Gane (psihoterapie integrativă), Daniela Hiera (psihologie clinică), Alina Zamoșteanu (psihoterapia familiei), Andrei Constantinescu (psihanaliză), Cristian Delcea (psihoterapia familiei), Liana Don (psihoterapie pozitivă), Dora Chelemen (psihoterapie pozitivă), Adriana Oachiș (psihodramă), Bruno van Den Bosch (psihoterapie integrativă - Belgia), Gregor Zvelc (psihoterapie integrativă- Slovenia), Maria Gilbert (psihoterapie integrativă – Marea Britanie), Richard Page (psihoterapie de grup – Statele Unite ale Americii), Shameel Khan (psihoterapie psihodinamică – Marea Britanie).
“Este o ocazie minunată, mai ales pentru studenții din anul final și pentru absolvenții de facultate, pentru a parcurge acest curs de formare, în urma căruia pot obține avizul de liberă practică în domeniul psihoterapiei integrative și certificatul european și internațional de psihoterapeut. Am inclus în echipa de formatori și psihologi reputați de la Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă, astfel încât aceste cursuri de formare să fie recunoscute la nivel european și internațional”, declară dr. Oana Maria Popescu, președintele Asociației de Cercetare, Consiliere și Psihoterapie Integrativă și directorul Centrului Psiho Blue.
Informații suplimentare: www.psihoterapie-integrativa.eu sau www.psihoterapia.eu
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii