Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Summit NATO Iohannis doreşte creșterea atenției asupra regiunii Mării Negre

ro

07 Jul, 2016 14:50 1894 Marime text
Mâine şi sâmbătă, președintele României, Klaus Iohannis, se va afla la Summitul NATO de la Varșovia. Apoi, în cursul zilei de duminică se va întâlni cu omologul său polonez, Andrzej Duda.

„Agenda summitului vizează, cu prioritate, adoptarea de măsuri privind consolidarea posturii de apărare și descurajare a Alianței, pe fondul multiplicării provocărilor de securitate, precum și proiectarea stabilității în vecinătățile estică și sudică ale NATO", conform unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Şeful statului va pune accent pe creșterea atenției NATO asupra regiunii Mării Negre. Potrivit sursei citate, „România susține adoptarea unei declarații comune NATO - UE, care va contribui la structurarea parteneriatului strategic între cele două organizații și sprijină eforturile NATO de consolidare a capacităților de apărare ale partenerilor Alianței. În acest sens, în cadrul summitului se va pune un accent deosebit și pe aprofundarea cooperării NATO cu partenerii estici, în special Ucraina, Georgia și Republica Moldova".

Conform comunicatului citat, consultările cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, vor viza adoptarea de măsuri pentru extinderea parteneriatului strategic dintre România și Polonia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii