Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ce spune preşedintele UDTTMR despre acuzaţii Subprefectul de Constanţa, trimis în judecată

ro

17 Dec, 2013 15:13 1979 Marime text
SELAMET IUCSEL, subprefect al jud. Constanța, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită,
ESERGHEP GELIL, persoană fără o calitate anume, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de favorizarea infractorului
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 24 octombrie 2013, inculpatul Selamet Iucsel, subprefect al județului Constanța, a promis bani și alte foloase unui agent de poliție judiciară în cadrul IPJ Constanța – Serviciul de Investigații Criminale (denunțător în cauză) pentru ca acesta să întârzie începerea urmăririi penale împotriva sa într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța pe care îl instrumenta, să îi elibereze copii ale unor înscrisuri din dosarul respectiv și să propună soluții favorabile față de el.
La data de 7 noiembrie 2013, inculpatul Eserghep Gelil l-a ajutat cu informații pe Selamet Iucsel, comunicându-i împrejurarea că discuțiile sale telefonice sunt interceptate și că este supravegheat operativ, deși cunoștea că acesta este cercetat în mai multe dosare penale. Informațiile confidențiale din ancheta penală au vizat îngreunarea urmăririi penale în prezenta cauză, împiedicându-l astfel pe Selamet Iucsel să dea efectiv mita promisă denunțătorului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor specializați din cadrul D.I.P.I. și de cel al Serviciului de Operațiuni Speciale Constanța.

Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

UPDATE:

Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR, a declarat: „Din partea mea nu există nimic acolo. Dacă nu era de plâns, mi s-ar fi părut de râs. Când auzeam la alţii de dosare, nu credeam. E un dosar făcut. Este hilar, domnul subprefect e cercetat pentru că ar fi promis mită. Abordez cu umor problema. Nu-mi vine să cred. Poate cineva are o problemă cu faptul că merge bine uniunea (n.r. UDTTMR), altă explicaţie reală nu cred că există”. „Dacă Iucsel (n.r. subprefectul de Constanţa, Iucsel Selamet) e infractor, eu mă fac catolic”, a conchis Eserghep.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii