Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA își vor menține prezența în Marea Neagră în ciuda avertismentelor Rusiei

ro

17 Jun, 2016 13:36 2097 Marime text
Statele Unite ale Americii își vor menține prezența în Marea Neagră în pofida avertismentului Rusiei că un distrugător american care patrulează în zonă subminează securitatea regională, a declarat ministrul marinei americane, Ray Mabus, relatează vineri Reuters, notează agerpres.ro.
 
Distrugătorul USS Porter a intrat în Marea Neagră în această lună, atrăgând critici dure din partea Moscovei. Turcia și România sunt așteptate să exercite presiuni pentru o prezență mai mare a forțelor aliate în Marea Neagră, la summitul NATO de la Varșovia din 8-9 iulie, notează sursa citată. Aflat la bordul USS Mason, un alt distrugător american din Marea Mediterană, Mabus a declarat joi pentru Reuters că este datoria Marinei americane să descurajeze agresiunea și să asigure culoarele maritime deschise.
 
„Vom fi acolo” în Marea Neagră, a spus Ray Mabus. „Vom descuraja orice agresiune. Acesta e principalul motiv pentru care suntem acolo — să descurajăm posibile agresiuni”, a mai spus el.
 
Aceste declaraţii făcute de Mabus vin la câteva zile după ce Rusia a criticat discuțiile din cadrul NATO privind crearea unei forțe permanente în Marea Neagră.
 
Ray Mabus a precizat că Statele Unite respectă prevederile Convenției de la Montreux, care stipulează că țările care nu au ieșire la Marea Neagră nu-și pot menține nave de război în această zonă mai mult de 21 zile. Turcia, România și Bulgaria, state membre ale NATO, sunt riverane Mării Negre, mai scrie agerpres.ro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii