Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA analizează posibilitatea unei retrageri a trupelor americane din Afganistan

ro

21 Feb, 2015 17:38 1418 Marime text
Washingtonul ia în considerare în mod serios o retragere mai lentă a trupelor americane desfășurate în Afganistan față de calendarul inițial, pentru a nu pune în pericol progresele înregistrate deja în teren, a declarat astăzi ministrul american al apărării Ashton Carter, aflat în vizită la Kabul, informează Reuters și AFP, citați de Agerpres.

Potrivit planului actual, SUA își vor înjumătăți efectivele militare din Afganistan, până la 5.000 de soldați în acest an, astfel încât în 2016 să se ajungă la o prezență „normală”, doar la nivel de ambasadă a SUA la Kabul.

Acest plan se poate acum modifica, a spus Carter, aflat la prima sa vizită externă după preluarea mandatului de șef al Pentagonului, pe 17 februarie.

„Prioritatea noastră acum este să ne asigurăm că acest progres este stabil. Iată de ce președintele Obama ia în considerare o serie de opțiuni pentru a ne consolida sprijinul pentru strategia de securitate a președintelui Ghani, inclusiv prin posibile schimbări în calendarul retragerii trupelor Statelor Unite'', a afirmat Ashton Carter, în conferința de presă comună cu șeful statului afgan Ashraf Ghani, scrie Agerpres.

La rândul său, Ghani a menționat că se așteaptă să discute cu Barack Obama problema mărimii contingentului american de pe teritoriul afgan „în contextul parteneriatului extins'' dintre SUA și Afganistan.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: militar.infomondo.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii