Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu revoluţionar în prevenirea îmbătrânirii pielii

ro

04 Jun, 2013 16:17 1216 Marime text
Schimbările şi îmbătrânirea la nivelul pielii sunt cunoscute a fi influenţate de expunerea la soare. Deşi s-a demonstrat că loţiunea cu protecţie solară previne cancerul de piele, încă nu se ştie cu siguranţă dacă aceasta poate preveni şi îmbătrânirea dermei.


Un nou studiu arată că persoanele care folosesc crema cu protecţie solară, în fiecare zi, pot încetini sau chiar preveni pentru un timp îmbătrânirea pielii.

Deşi dermatologii au sfătuit intens lumea, să foloseasca această soluţie împotriva îmbătrânirii precoce, abia acum prin intermediul acestui studiu, cercetătorii demonstrează efectul soarelui asupra suprafeţei dermei.

Studiul a implicat 900 de persoane, cu pielea deschisă la culoare şi vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani din Australia, unde expunerea la soare puternic este inevitabilă.

Cercetătorii au fost interesaţi să afle ce se va întâmpla cu pielea dacă subiecţii ar folosi în fiecare zi cremă, timp de patru ani şi jumătate.

Astfel, aceştia au separat grupul de subiecţi în două părţi. Jumătate din subiecţi au fost sfătuiţi să folosească crema în mod obişnuit iar cealaltă jumătate să folosească cât mai multă cremă pe parcursul unei zile timp de patru ani şi jumătate.


Sursa RTV.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii