Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu Pământul va atinge un nivel critic de încălzire în 30 de ani

ro

22 Sep, 2014 21:54 1604 Marime text
Gazele cu efect de seră sunt într-o creștere atât de rapidă încât Pământul va depăși nivelul critic de temperatură în aproximativ 30 de ani dacă se menține ritmul actual, susțin trei studii apărute, ieri, în două reviste ale trustului Nature Publishing Group.
 
Articolele, publicate în cadrul unei analize anuale a organizației Carbon Global Project, au fost date publicității înainte de Summitul ONU privind schimbările climatice, organizat, mâine, de secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, pentru a sublinia caracterul urgent al unui nou acord global pe această temă.
 
Emisiile de dioxid de carbon rezultate din arderea combustibililor fosili și din producția de ciment au crescut cu 2,3% în 2013 la un nivel anual record de 36 miliarde de tone, susține analiza Carbon Global Project, conform DPA și Science Daily.
 
Temperatura Pământului ar putea să crească cu peste 2 grade Celsius față de temperaturile din perioada pre-industrială. În acest caz, Pământul se va confrunta cu o creștere drastică a nivelului mărilor și cu o secetă letală, susțin specialiștii în schimbările climatice.
 
China este cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră din lume, cu 27,7% din emisiile în 2013, urmată de Statele Unite, cu 14,4%, UE, cu 9,6% și India cu 6,6%, se arată în studiul apărut în Nature Geoscience.
 
Sursa: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii