Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenţii şagunişti, judecători din umbră

ro

12 Mar, 2013 18:26 975 Marime text
Universitatea Andrei Șaguna a organizează, ieri, în cadrul Clinicii Juridice, analiza rezultatelor studiului realizat de studenţii Facultăţii de Drept, la Judecătoria Constanţa.

În perioada 9-11 ianuarie 2013, un grup de studenţi din anul final de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative au studiat spețele unor cauze civile aflate pe rol la Judecătorie şi au formulat ipotetice sentinţe, comparate ulterior cu soluţiile date în instanţă de judecători. Activitatea se desfăşoară sub egida Departamentului de Consiliere şi Orientare Profesională care urmăreşte implicarea studenţilor în cât mai multe situaţii practice, având ca scop acumularea experienţei necesare integrării facile şi rapide pe piaţa muncii.

Realizarea unor astfel de programe extracurriculare ajută studenţii să acumuleze un plus de competenţe şi abilităţi corespunzătoare profesiei pentru care se pregătesc şi pe care angajatorii le solicită în mod expres, universitatea implementând un concept aplicat cu succes în universităţi din Uniunea Europeană: întâi practica, apoi teoria. Studenţii care optează pentru completarea activităţilor obligatorii prin participarea la programele pe care Universitatea „Andrei Șaguna” le oferă în plus pentru fiecare specializare au avantajul de a se putea prezenta în faţa angajatorilor cu experienţă practică şi cu un CV mai bogat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii