Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenții din toată țara intră în grevă japoneză

ro

08 Apr, 2015 10:37 1626 Marime text
Studenții din România intră în grevă japoneză pentru a atrage atenția Parlamentului României și Ministerului Educației cu privire la schimbarea legii educației și creșterea participării studenșilor la alegerile de rectori, a anunțat Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), informează romanialibera.ro.

Astfel, studenții vor putea banderole albe, inscripționate cu „25%”, care reprezintă votul lor în alegerea rectorilor. Mai mult, studenții sunt nemulțumiți de faptul că nu sunt consultați referitor la informațiile de multe ori învechite din cursurile pe care le primesc, că nu s-au mai făcut investiții în construirea de cămine și cantine noi, că nu au mai crescut bursele de câțiva ani de zile, că bursele sociale nu acoperă nici jumătate din cheltuielile minime de cazare și masă sau că universitățile percep o serie de taxe din ce în ce mai mari, undele dintre ele fiind chiar ilegale.

„Studenții consideră că principala cauză a acestei situații o reprezintă faptul că vocea lor nu mai contează atunci când se aleg rectorii din universități, cei care propun strategiile și dau direcțiile în universități. Dacă până în 2011 aceștia participau în procent de 25% la alegerile pentru rectori, odată cu noua lege a educației s-a schimbat procedura de alegere a acestora, iar aceștia nu mai reprezintă decât aproximativ 10% din electorat în majoritatea cazurilor”, se arată în comunicatul citat.



Sursa: romanialibera.ro
Sursa foto: stirileprotv.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii