Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Străinii se vor angaja în România doar în baza unui aviz

ro

26 Aug, 2014 22:06 1641 Marime text
Străinii vor putea fi angajaţi sau detaşaţi în România în baza unui aviz care trebuie obţinut de angajator de la Inspectoratul General pentru Imigrări, prevede o ordonanţă adoptată, astăzi, de Guvern. Ordonanţa vizează astfel armonizarea legislaţiei naţionale cu o serie de reglementări europene în domeniu.

Actul normativ a fost iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi avizat de Ministerul Muncii, Ministerul Justiţiei şi Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Străinii cu şedere legală pe teritoriul României pot fi încadraţi în muncă în baza avizului de angajare, obţinut de angajatori.

Conform aceluiaşi act normativ, nu este necesară obţinerea avizului de angajare pentru încadrarea în muncă a străinilor al căror acces liber pe piaţa muncii din România este stabilit prin tratate încheiate de România cu alte state. Şi străinii titulari ai dreptului de şedere pe termen lung, ai dreptului de şedere temporară pentru reîntregirea familiei, ai dreptului de şedere temporară pentru studii pot fi angajaţi fără obţinerea avizului, informează Mediafax.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii