Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stolojan Noi conditii pentru acordarea alocatiei scolare

ro

29 Apr, 2010 16:37 1246 Marime text

Acordarea alocaţiilor de stat pentru copii ar trebui condiţionată de participarea la cursuri , precum şi de cea de a face vaccinuri şi controale medicale anuale, a propus azi, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan. În opinia primvicepreşedintelui democrat-liberal, concepţia actuală în domeniu este total depăşită, alocaţia pentru copii fiind acordată total nejustzificat.

"Va veni curând legea de restructurare a tuturor formelor de asistenţă socială. Ceea ce facem noi la ora actuală e total depăşit din punct de vedere conceptual. În lume, tendinţa e ca nici un ajutor social să nu mai fie acordat necondiţionat, de exemplu cum dăm noi alocaţia de stat pentru copii. Curtea Constituţională a spus că nu e constituţional să legi alocaţia de stat, de exemplu, de participarea copilului la şcoală, care înseamnă investiţie pe termen lung în capitalul uman al României. Or, această concepţie este depăşită, pentru că banii din alocaţia de stat pentru copii nu îi gestionează copilul, ci părinţii, deci condiţionalitatea e perfect justificat", a declarat Theodor Stolojan, la RFI România.

Europarlamentarul crede că acordarea alocaţiei de stat ar trebui să vină în sprijinul sistemului educaţional prin condiţionarea sa de participarea la procesul şcolar a copiilor de vârstă şcolară.

Sursa: hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii