Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Taxa pe supravieţuire, noul bir impus de Guvernul Cioloş

ro

03 Jan, 2016 18:39 1773 Marime text
Într-o societate firească, orice câştig este impozitat.

Într-o societate haotică, aşa cum este cea în care trăim, orice câştig este supraimpozitat. Şi nu neapărat câştigul, ci şi bunurile.

Spre exemplu, potrivit legislaţiei în vigoare, imobilele sunt impozitate în funcţie de scopul utilizării lor, nu de statutul proprietarului (persoană fizică sau juridică) fără a ţine cont de o minimă logică economică: activitatea PFA e descurajată de legiuitor, care a decis pună o presiune financiară mai mare pe acest contribuabil de bună credinţă, aparţinând clasei de mijloc, se arată pe stiripesurse.ro

Însă, oricât de absurde ar părea actualele reglementări, Guvernul Cioloş promite ridice miza. Secretarul de stat Gabriel Biriş (candidat ARD/Forţă Civică la alegerile parlamentare din 2012) anunţă impozitul pe nimic. Sau, mai bine spus, impozitul pe supravieţuire, pentru singură condiţie necesară plăţii acestei dări e persoană fie vie, conform stiripesurse.ro

Într-un interviu acordat recent jurnaliştilor de la Republica.ro, secretarul de stat de la Finanţe, avocatul Biriş, susţine începând cu 2016, toate persoanele, inclusiv cele fără niciun venit, sunt obligate plătească lunar contribuţii de asigurări sociale de sănătate (CASS) reprezentând 5,5% din salariul minim pe economie.

Pentru prima dată, un membru al Guvernului trece peste limita constituţională a prezumţiei de nevinovăţie şi acuză fiecare cetăţean român fără venit pentru mai mult de şase luni de evaziune fiscală.


Articolul integral este disponibil pe: stiripesurse.ro
Sursa: stiripesurse.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii