Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Cristi Borcea, audiat la DIICOT în dosarul legat de deturnarea unor bani primiţi de FRF de la FIFA

ro

29 Feb, 2016 10:26 2081 Marime text
 
Fostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo Cristian Bodea a fost adus luni dimineaţa la DIICOT, pentru a fi audiat în dosarul legat de deturnarea unor bani primiţi de FRF de la FIFA pentru construirea bazei sportive de la Buftea, potrivit știripesurse.ro.
 
Cristian Borcea se află închis la Penitenciarul Jilava, unde execută o condamnare de 6 ani şi 4 luni închisoare primită în dosarul transferurilor din fotbal.
 
De asemenea, la sediul DIICOT a fost adus şi Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Avram este şi el în închisoare, după ce a fost condamnat, în aprilie 2015, la 3 ani de închisoare în dosarul "Mită în elicopter".
 
Până în prezent, au fost audiaţi de procurori fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir; Marian Rusen, preşedintele clubului Juventus Colentina; Patriţiu Abrudan, fost arbitru FIFA şi fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în prezent observator din partea CCA; Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului FC Botoşani, Ştefan Stana, Dumitru Costin şi alţii.
 
Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion de euro, bani proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA, care au fost supuşi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice. Infracţiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.
 
 
Integral pe stiripesurse.ro
Sursa text + foto: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii