Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro „Cadou de la judecători. Nicușor Constantinescu scapă de controlul judiciar“

ro

14 Jun, 2014 22:03 2501 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, are mari şanse ca, zilele următoare, să scape de controlul judiciar potrivit site-ului stiripesurse.ro. Liderul CJ Constanţa ar fi trebuit să se întoracă în ţară din Statele Unite ale Americii acolo unde se află sub tratament pentru cancer la prostată, informează www.stiripesurse.ro.

Vineri, şedinţa etraordinară a Cj Consatnţa a fost prezidată, din nou, de cei doi vicepreşedinţi, Cristinel Dragomir şi Gheorghe Darie. La finalul reuniunii cu aleşii judeţeni Vicele Cristinel Dragomir a declarat, în legătură cu situaţia lui Nicuşor Constantinescu: „Sper să se facă din ce în ce mai bine. Este în continuare sub tratament, vorbesc aproape zilnic cu dânsul sau de câte ori este nevoie, dar mai puţin pe acest subiect. Cert este că este sub tratament. Nu ştiu dacă i se va prelungi permisia. Se ocupă avocaţii de toată problema asta. Primesc buletine de la spital şi, după ce sunt traduse, sunt duse la instanţă“.
Şeful CJC a fost trimis în judecată, anul acesta, în două dosare separate, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată într-o cauză şi de complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi de 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite, în altă cauză, precizează stiripesurse.ro. Tribunalul Bucureşti i-a încuviinţat lui Constantinescu să părăsească teritoriul României în perioada 6 – 11 iunie, pentru a se deplasa la unitatea medicală Johns Hopkins, Chicago. Acesta nu a mai revenit în ţară.

Conform documentelor oficiale, pe data de 10 iunie, în şedinţă secretă, judecătorii Secţiei I Penale din Tribunalul Bucureşti au respins cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Nicuşor Daniel Constantinescu. Astfel, pe cale de consecinţă, magistraţii au admis cererea formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, dispunând revocarea măsurii preventive a controlului judiciar. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, ea fiind atacată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu contestaţie, la Curtea de Apel Bucureşti. Nemulţumirea procurorilor a fost înregistrată pe rolul Curţii de Apel, cauza urmând să fie analizată pe data de 16 iunie, potrivit stiripesurse.ro.

SURSA: Stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii