Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse Motivele condamnării record a lui Nicuşor Constantinescu. Judecătorii au făcut public totul

ro

16 Oct, 2016 08:20 7917 Marime text
Potrivit Stiripesurse.ro, s-au aflat motivele condamnării fostului baron de Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Acesta a încasat, în primă instanţă, 15 ani de închisoare, iar judecătorii au făcut acum publice motivele aceste decizii. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu s-a folosit de funcţia şi de banii instituţiei pentru a-şi promova imaginea în campanii electorale. Interesul personal era pe primul plan iar problemele de sănătate invocate au fost mereu un pretext pentru a tergiversa procesul. Pentru asta a primit 15 ani de închisoare în dosarul perdelelor forestiere, spun magistraţii în motivare. Decizia nu este definitivă. Baronul a constestat decizia, iar o nouă sentinţă se va da în noiembrie.

„În concepţia inculpatului Constantinescu, proiectele finanţate de Consiliul Judeţean au constituit doar un pretext pentru deturnarea unei părţi importante a bugetului judeţului. În acelaşi timp, popularizarea la nivelul tuturor localităţilor a acestor programe a servit, într-o măsură semnificativă, şi promovării electorale a inculpatului Constantinescu”, scrie în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa a validat prejudiciul calculat de procurorii DNA la aproximativ 30 de milioane de lei. „Se conturează o anumită atitudine constantă a inculpatului faţă, nu numai de bugetul instituţiei pe care o conducea prin prisma funcţiei sale, dar şi faţă de interesele comunităţii pe care era chemat să o susţină, atitudine ce poate fi caracterizată ca fiind îndreptată exclusiv spre atingerea scopurilor personale, într-o vădită indiferenţă faţă de responsabilităţile ce îi reveneau în virtutea funcţiei sale”, scriu judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, susţine Siripesurse.ro.

Mai multe pe Siripesurse.ro.

Sursa Siripesurse.ro.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii