Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştii să acorzi primul ajutor dacă vezi un om în stop-cardiac? (video)

ro

08 May, 2016 14:52 1682 Marime text
Departamentul pentru Situații de Urgență atrage atenția asupra importanței măsurilor de prim ajutor. Tragedia de vineri seara, atunci când dinamovistul Patrick Ekeng a murit pe terenul de fotbal, ne-a arătat tuturor cât de important este să cunoaștem câteva măsuri de prim ajutor pentru a da o șansă celui afectat de stopul cardio-respirator.
 

”În cazul unui stop cardio-respirator, orice secundă care trece fără ca inima să pompeze sânge poate însemna viață sau moarte. Șansele de supraviețuire cresc dacă se începe imediat resuscitarea. După apelul la 112, fiecare dintre noi poate aplica câteva gesturi simple care să-l salveze pe cel aflat în stop cardio-respirator”, scrie DSU pe pagina de Facebook. 


Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății au demarat ieri, un control la o societate comercială care asigură servicii de ambulanță private.
Personalul din cadrul Serviciului Inspecție al Departamentului pentru Situații de Urgență, doi medici cu experiență în medicina de urgență, și personal desemnat din cadrul Direcției de Sănătate Publică București vor verifica mai multe aspecte, printre care:
- ambulanțele serviciului de ambulanță privat și dotarea acestora, precum și respectarea normativelor în vigoare;
- respectarea legislației privind acordarea asistenței medicale de urgență și transport sanitar în regim privat;
- schema de personal și a calificărilor acestora, precum și a documentelor care atestă formarea continuă a angajaților care lucrează pe ambulanțe;
- documentele întocmite în urma intervențiilor la cazurile de urgență și de consultații la domiciliu, inclusiv cele care se fac în baza protocolului cu Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și în baza contractului cu Casa de Asigurări;
La finalul controlului, în funcție de aspectele constatate vor fi luate măsurile legale care se impun, iar concluziile vor fi făcute public.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii