Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Un important actor român împlineşte astăzi 75 de ani (galerie foto)

ro

04 Jun, 2014 00:00 2651 Marime text
Cunoscutul actor de comedie Alexandru Arşinel împlineşte astăzi 75 de ani. Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, şi a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ din Bucureşti.
Alături de actriţa Stela Popescu, Arşinel a format un cuplu artistic reuşit, cunoscut atât în ţară, cât şi în străinătate. Pentru activitatea lor, cei doi actori au obţinut premiul special al UNITER.
Arşinel a avut succes atât cu rolurile interpretate pe scenă, alături de actori importanţi, cât şi cu cele realizate pentru marele ecran. Printre cele mai importante filme ale sale se numără „Ana şi... hoţul“, „Miss litoral“, „A doua cădere a Constantinopolului“, „Războiul sexelor“. În decursul carierei, Arşinel a realizat şi dublaje de voce pentru diverse personaje din animaţii, precum ursul Baloo („Cartea Junglei“), Micul John („Robin Hood“) sau maestrul Auguste Gusteau („Ratatouille“).
În luna februarie a anului 2004, Ion Iliescu i-a oferit Ordinul „Meritul Cultural“, în grad de Mare Ofiţer, în semn de respect pentru întreaga activitate. În prezent, Alexandru Arşinel este directorul Teatrului de revistă „Constantin Tănase“, din capitală.

Sursa foto: Cinemagia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii