Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stephen Hawking şochează din nou

ro

04 Jun, 2015 09:57 1877 Marime text
 
Fizicianul Stephen Hawking, care suferă de peste 50 de ani de scleroză laterală amiotrofică şi are corpul paralizat, spune că s-ar gândi la sinuciderea asistată dacă ar deveni o povară pentru cei dragi. Hawking a adăugat totuşi că speră ca acest lucru să nu se întâmple prea curând, informează B1 TV.
 
Astrofizicianul britanic a adăugat că are de gând să mai trăiască o bună bucată de timp, pentru a descoperi noi secrete ale Universului. Hawking este un suporter înfocat al dreptului omului de a muri şi a vorbit şi în trecut despre acest lucru. "Cred că cei care sunt bolnavi în fază terminală şi au dureri mari ar trebui să aibă dreptul de a-şi pune capăt vieţilor. Iar cei care îi ajută ar trebui să nu fie puşi sub acuzare. Nu lăsăm animalele să sufere, aşa că de ce să facem acest lucru cu oamenii?", spune britanicul.
 
Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o scleroză laterală amiotrofică la vârsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus în acel moment că mai are de trăit cel mult doi sau trei ani. Ajuns în prezent la vârsta de 73 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă din lume.

Sursa: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii