Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stephen Hawking Dezvoltarea inteligenţei artificiale ar putea aduce sfârşitul civilizaţiei umane

ro

14 Jan, 2015 21:31 2566 Marime text
 
Numeroşi oameni de ştiinţă au lansat un semnal de alarmă weekend-ul trecut, pentru a se asigura că viitoarele descoperiri ce vor fi realizate în domeniul inteligenţei artificiale vor fi benefice pentru omenire, relatează evz.ro.
 
Există numeroase îngrijorări legate de consecinţele pe care inteligenţa artificială le are asupra civilaţiei noastre. Una dintre aceste îngrijorări a fost exprimată de către renumitul astrofizician Stephen Hawking, care a spus că acest tip de tehnologie va putea să evolueze foarte repede şi să depăşească inteligenţa umană, într-un scenariu comparabil cu acela prezentat în filmele din franciza "Terminator".
 
"Formele primitive de inteligenţă artificială pe care le avem deja s-au dovedit foarte utile. Dar cred că dezvoltarea unei inteligenţe artificiale complete ar putea aduce sfârşitul civilizaţiei umane", a spus Stephen Hawking, potrivit mediafax.ro.
 
Stephen Hawking este, de altfel, unul dintre beneficiarii inteligenţei artificiale. Paralizat de la 21 de ani, după ce a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică, astrofizicianul comunică prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator de voce.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii