Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evz.ro Stenogramele minciunilor din cazul Mircea Băsescu - Bercea Mondial

ro

20 May, 2015 10:23 2407 Marime text
„Evenimentul zilei” prezintă, astăzi, discuțiile dintre Marian Căpățână, soția și fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, imediat după arestarea interlopului, în 2012.

Tribunalul Constanţa i-a audiat, ieri, pe membrii familiei lui Mircea Băsescu în dosarul de şantaj al clanului Bercea Mondial la fratele fostului preşedinte.

Doiniţa Băsescu a declarat în fața magistraților că a avut o relație civilizată cu familia lui Florin Anghel, după ce au botezat-o pe fetița Izaurei.

„Nu am avut niciun interes material când am acceptat botezul. Relația fin-naș a decurs normal în acel an. Lucrurile s-au schimbat când Anghel Sandu a fost arestat. Nu mai sunau cum le era obiceiul, ne trezeam cu ei. Relevantă a fost o vizită din 2013. La ora 8.00 au venit Fănica și Florin. Erau îngrijorați și mi s-au părut agresivi. Mi-au spus că au un stick cu o înregistrare pe care o vor da la Antena 3. Că Mircea are să le dea bani. Când soțul a venit de la serviciu, l-am întrebat și el mi-a spus că nu este adevărat și că nu a primit bani de la familia Anghel. După o săptămână, soțul m-a anunțat că vor veni doi procurori să vadă casa, pentru pregătirea unui flagrant, că era supus unor presiuni din partea familiei Anghel și că pretindeau niște bani. Eu am dedus că este șantajat”, potrivit evz.ro.

Cei doi copii ai lui Mircea Băsescu, Raluca și Dragoș, au declarat în fața magistraților că nu au vorbit despre bani cu Izaura. Dragoș a mai spus că a aflat de la televizor despre acest scandal.

S-a lepădat de Mircea Băsescu

Personajul cheie în dosarul Mircea Băsescu - clanul Bercea Mondial pare să fie Marian Căpăţână, cel considerat intermediarul afacerii prin care Florin, fiul lui Sandu Anghel, ar fi oferit fratelui fostului preşedinte 250.000 de euro pentru ca acesta să-l scoată din puşcărie pe Bercea Mondial, condamnat pentru tentativă de omor.

Ulterior, tot prin Marian Căpăţână, Florin Anghel ar mai fi dat 350. 000 de euro. Atât la anchetă cât şi în instanţă, Mircea Băsescu a susţinut că:

„Marian Căpățână a împrumutat o sumă de bani de la familia Anghel, pentru Aversa, pe care urma să o restituie și cel mai important este că eu nu am solicitat și nici nu a primit nicio sumă de bani”.

Dacă după începerea anchetei şi chiar şi în instanţă, Căpăţână se jura pe Biblie că Mircea Băsescu nu a primit niciun ban de la familia lui Bercea Mondial, în luna noiembrie, anul trecut, la Tribunalul Constanţa, a produs o adevărată lovitură de teatru. S-a lepădat de Mircea Băsescu, susținând că la fratele președintelui a ajuns toată suma de 600.000 de euro, din care el ar fi primit doar 100.000 de euro.

Relaţiile lui cu familia lui Bercea Mondial s-au „îmblânzit” subit, Căpăţână devenind „o victimă”.

Dovadă sunt declaraţiile Izaurei, fiica lui Sandu Ánghel, care în luna aprilie încerca să lămurească instanţa:„Banii, prima și a doua tranșă, i-au fost dați lui Mircea Băsescu prin intermediul lui Marian Căpățână.

Marian nu are nicio vină, a fost sluga lui Mircea Băsescu”. „Evenimentul zilei” vă prezintă, în exclusivitate, discuția dintre Fănica Anghel, soția lui Bercea Mondial, fiul lor, Florin, și Marian Căpățână într-o parcare dintr-o benzinărie, depuse la instanţă de fiul lui.

Discuția dintre Florin Anghel și Mircea Băsescu, în biroul de la Agigea

Convorbirea dintre băiatul lui Bercea Mondial și Mircea Băsescu a fost difuzată trunchiat.

Florin Anghel : Stai puţin! Ce aş vrea eu? Tu ştii ce mi-e necaz cel mai mare? Pe Marian mi-e necaz!

Mircea Băsescu : Hm?

Florin Anghel : Se laudă că ne-a mâncat banii... Şi plus de asta, bă’ nene, tu ştii ce minciuni mi-a băgat, nene, în cap? Prea să mă îmbârlige să te-mbârlig eu pe matale la mine că matale ai dat banii, că cutare, că cutare... Numai minciuni d-alea, bă’ nene, până ne-a luat banii, mă, mânca- ţi-aş [foloseşte un cuvânt obscen] ta! Ce face? Eu cred că toţi banii ăia el i-a luat.

Mircea Băsescu : Ă... lasă-mă să vorbesc şi eu cu .. .ă...

Florin Anghel : Da’ te-ntreb ceva. Te rog eu! Tu ştii ce mi-a zis el? Când ţi-a... prima dată, când a luat ăia trei sute cincizeci de mii, te-ai dus matale cu el în maşină şi i-ai dus la Bucureşti. Aşa e?

Mircea Băsescu : Nu.

Florin Anghel: Da’ ţi i-a adus!

Mircea Băsescu: Măi, să ştii că mi-a dat. Nu...

(Mircea Băsescu a declarat în instanţă că „Marian Căpăţână efectuase mai multe lucrări la mine în fabrică, le facturase, dar nu mai cerea banii pentru ele. Lucru total neobişnuit la el”)

Florin Anghel : Ţi-a dat.

Mircea Băsescu : Da.

Florin Anghel : Da’ stai puţin. Şi o parte din ei unde e, mă, mânca-ţi aş?

Mircea Băsescu : Da’ să ştii! Deci, la mine au ajuns...

Florin Anghel : Toţi.

Mircea Băsescu : La mine au ajuns 250.000.

(Mircea Băsescu a spus judecătorilor că Marian Căpăţână era în biroul alăturat cu punga în care spunea că are 300.000 de dolari. El a precizat că: „Nu am spus că am primit 250.000, ci că la mine au ajuns 250.000).

Florin Anghel : Atâta?

Mircea Băsescu: Da.

Florin Anghel : Şi la el e restu’!?

Mircea Băsescu: Eu d-aia eram furios atunci şi am venit să acuz! Mormanul ăla de dolari în braţe... Deci, la mine atât a ajuns, să ştii!

(Mircea Băsescu a declarat la audieri că „în zilele anterioare, Marian Căpăţână îmi spusese că era supus la mari presiuni şi ameninţări de membrii familiei Anghel, care îi cer, înapoi, banii daţi. L-am sfatuit să îi returneze şi a promis, atât mie cât şi lor, că vine şi îi aduce pe toţi. Ştiind că Florin Anghel urmează să vină în acea zi la mine, a venit, a parcat după colţul fabricii şi a urcat la mine. L-am primit în biroul de protocol şi acolo mi-a dat o pungă mare cu dolari. Mi-a spus că sunt numai 300.000 (aproximativ 250.000 de euro) şi să îi dau eu lui Florin Anghel, pentru că nu îi are pe toţi şi îi este frică. M-am enervat, am refuzat să îi fac acest serviciu şi i-am spus să aştepte în acel birou până vorbesc eu cu Florin Anghel şi apoi să îi dea el. Urmând ca diferenţa să o dea când va face rost de bani).

Florin Anghel : Păi şi el? Şi el a luat toţi banii ăia de la noi?

Mircea Băsescu: Nu ştiu! Pe mine nu mă interesează problema!

(Mircea Băsescu, în instanţă: „Eu nu pretinsesem şi nu primisem bani de la ei. Consideram că este numai treaba lor să îşi resolve problema”.

Discuția clanului despre cum s-au împărțit banii

„Evenimentul zilei” vă prezintă convorbirea dintre Florin şi Fănica Anghel cu Marian Căpăţână în parcarea unei benzinării, după condamnarea lui Sandu Anghel la Tribunalul Olt. Căpăţână le spune că a vorbit timp de patru ore cu Mircea Băsescu, în curtea acestuia, pentru că toţi, inclusiv familia Anghel, ar fi monitorizaţi de SRI.

Marian Căpățână: Tu mi-ai dat 600. 000

Florin Anghel: Da, 600. 000.

Marian Căpățână: În două tranşe: 300 cu 300.

Florin Anghel: Nu, 350 cu 250.

Marian Căpățână: Prima dată 250 şi asta...

Florin Anghel: Nu, 350 prima dată.

Fănica Anghel: Nu, 250 prima oară.

Florin Anghel: Şi i-ai dus la ei.

Marian Căpățână: Eu i-am dus. Toţi. După aceea, împreună, am fost la Bucureşti. I-am dat cu mâna mea, mă.

Florin Anghel: El mi-a zis că nu...Că el a luat 250.000. Şi din ăia 280.000 de dolari care ni i-a dat înapoi, el s-a achitat.

Marian Căpățână: Măi, omule, ascultămă ce spun. Lasă-mă să termin ideea.

Florin Anghel: Şi tu, a zis că tu ţi-ai luat banii de la el.

Marian Căpățână: Ce?

Florin Anghel: Tu ai luat restul de bani, 350.000.

Fănica Anghel: A rămas la tine banii.

Florin Anghel: 350.000 de euro a rămas la tine.

Marian Căpățână: Ascultă-mă ce spun. Deci eu, eu cu el am fost la Bucureşti.

Florin Anghel: Dar la cine ai dat tu banii? Spune-ne la cine ai dat? Spune-ne mă, mânca-ţi-aş, că noi nu mergem să facem rău.

Marian Căpățână: Omule...

Florin Anghel: I-ai dat lu’ frate-su banii?

Marian Căpățână: Nu direct.

Florin Anghel: Nu direct? Nu i-ai dat lu’ frate-su bani?

Marian Căpățână: Dar nu direct

Florin Anghel: Ai dat prin cineva la el?

Marian Căpățână: Da

Florin Anghel: Păi şi de ce nu a făcut, mă, nimic?

Marian Căpățână: Scurt. Ascultă-mă ce spun. Singura treabă a fost de la SRI băgată. Înţelegi?

„Să mor tamponat dacă nu oi cădea tu la pușcărie, Mariane”

Discuția din parcarea benzinăriei dintre Florin Anghel și Marian Căpățână se tensionează.

Florin Anghel: Cu cine te-ai dus la Bucureşti? Te-ai dus cu Mircea? El miai spus că nu te-ai dus cu el.

Marian Căpățână: Mă, ascultă-mă. Nu a mers cu mine în maşină.

Florin Anghel: Nu a mers cu tine în maşină. V-aţi întâlnit acolo.

Marian Căpățână: Da. Nu, el a mers în spatele maşinii mele. Înţelegi?

Florin Anghel: Da.

Marian Căpățână: Eu am dus sacul şi am plecat. Direct.

Florin Anghel: A doua tranşă. Hoo, a doua tranşă?

Marian Căpățână: Şi a doua la fel.

Florin Anghel: Păi şi lui de ce i-ai dat mă 250.000?

Marian Căpățână: Băă, el nu a oprit niciun ban la el.

Florin Anghel: Ba da. A oprit 250.000

Marian Căpățână: Du-te, mă, de aici.

Florin Anghel: Bă, ce dracu’, dacă el ne-a spus nouă..cu gura lui..

Marian Căpățână: Mă, omule, n-am spus, mă, că nu a oprit niciun leu? Bă, niciun leu nu a oprit. Un leu, un dolar.

Florin Anghel: Păi el a zis că a oprit.

Marian Căpățână: Omule, nu a oprit. El zice că a oprit pentru că de aia ţi i-a dat pe ăia (înapoi). Ascultă - mă ce zice Marian. Nu te minte fratele tău. (...)

Marian Căpățână: Băă. Ce ţi-am spus eu ţie, vă spun ce am vorbit eu cu el.

Florin Anghel: Mă, Mariene, ca să nu mai merge vrăjeala asta, nu mai mă întâlnesc cu el. Tu, Băsică şi el, tot împreună.

Marian Căpățână: Aşa..

Florin Anghel: Şi vorbiţi toţi trei ca să vă înţelegeţi de banii ăştia. Ca să se termine. Ca să spune el, cutare atât, cutare atât.

Florin Anghel: Ce să zică, că ăla nu minte. Marian a luat toţi banii. De aia şi-a luat două maşini..

Marian Căpățână: Mă, tu eşti tâmpit la cap? Du-te mă de aici, tu eşti nebun la cap?

Florin Anghel: Mariane, nu mai are rost să mai stăm. Eu trebuie să fiu la Bucureşti... Să moară fata mea şi eu să mor tamponat dacă nu oi cădea tu la puşcărie, şi tu şi Mircea. Dacă nu facem în ţara asta distrugeri. O să vezi. Băi, eu şi aşa nu mai am scăpare. Şapte ani jumate şi mama. Dacă nu oi cădea tu cu mine la puşcărie şi cu Mircea, să mă scuipi pe mine în gură. Băi, tu eşti filmat când ai luat banii ăia, el e filmat când a zis că a luat banii. Şi tu la fel. Ascultă încoa la mine. Dacă tu nu oi cădea la puşcărie cu mine. Şi frate-su dacă nu l-oi băga în cârd. Băi, dacă nu băgăm toate filmările pe post, să vă termin eu pe toţi. Ascultă încoa la mine. Că ce bă, şi el l-a terminat pe tata. Ascultă încoa la mine. Îl ţine frate-su. Şi el mi-a zis cu gura lui că tu ai luat toţi banii.

„Mariane, m-am săturat de minciunile tale”

Florin Anghel: Nu mai te ascult Mariene.

Fănica Anghel: Că m-am săturat de tine, de câte minciuni ai zis.

Marian Căpățână: Cu ce minciuni ?

Florin Anghel: Cu multe. Ne-ai zis că a dat un milion de euro ca să îl scape pe tata.

Marian Căpățână: A dat.

Florin Anghel: N-a dat. Unde a dat? Păi dacă dădea de ce nu e afară?

Marian Căpățână: Măi omule...

Florin Anghel: Și tranșa a doua, ai oprit tu pe ăia 350.000. Așa mi-a zis el. Cu gura lui...


Text preluat de pe evz.ro


Sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii