Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion "USR cere desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Şeful DNA Constanţa, blocat de SS "

ro

17 Jun, 2019 08:36 2015 Marime text
USR va depune în Parlament, săptămâna viitoare, un proiect pentru desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților, creată la comanda fostului președinte PSD Liviu Dragnea. Această secție este un instrument de intimidare a magistraților și de îngropare a dosarelor incomode de corupție.
Deputatul USR de Constanţa, Stelian Ion spune că funcționarea Secției Speciale este dovada că nimic nu s-a schimbat în intențiile PSD-ALDE.
“SS merge cu motoarele turate pentru atingerea scopurilor în care a fost creată:
1. Să îngroape mari dosare de corupție. Săptămâna asta, SS a oprit procesele lui Viorel Hrebenciuc și Sebastian Ghiță și a blocat dosarul lui Alexander Adamescu, acuzat de dare de mită.
2. Să blocheze magistrați onești și curajoși. Șeful DNA Constanța, care a trimis în judecată personaje precum Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre, a fost acuzat de abuz în serviciu”, susţine acesta.
USR a depus anul trecut un proiect de transpunere a recomandărilor Comisiei de la Veneția, care prevede și desființarea Secției Speciale, criticată de instituțiile internaționale. Din păcate, proiectul a fost respins definitiv de PSD-ALDE, de aceea este nevoie de un nou proiect.
“Justiția trebuie să revină la cursul normal dinaintea asaltului dat de Dragnea pentru a scăpa de dosare penale. 
Modificările din Justiție și înființarea Secției sunt rezultatul disperării lui. Toate urmele lăsate de Dragnea trebuie să dispară. Chiar dacă Viorica Dăncilă dă semne că nu a înțeles nimic din votul de pe 26 mai având în vedere că susține în continuare existența Secției Speciale.
Noi vom folosi toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a o desființa”  - a precizat deputatul USR. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii