Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Cristian Ion, președintele USR Costanța „Guvernul nu vede o urgenţă în problema supraaglomerării şi condiţiilor mizere din spitale”

ro

29 Jan, 2017 20:11 1963 Marime text
Stelian Cristian Ion, președintele USR Costanța, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care susține protestele din această seară  faţă de proiectele de ordonanță de urgență ale Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale.



Acesta a postat și câteva fotografii de la protestele din Capitală.  

„Dacă Guvernul va emite cele 2 ordonanţe de urgenţă, justiţia va fi pusă între paranteze şi ne putem lua adio de la statul de drept!
Guvernul nu vede o urgenţă în problema supraaglomerării şi condiţiilor mizere din spitale, ci vede brusc, după ce şi-a făcut inventarul propriilor penali, o urgenţă în problema supraaglomerării penitenciarelor. De-asta nu mai pot dormi noaptea politicienii aflaţi la putere, de grijă sărmanilor oameni aflaţi în penitenciare!... Iar noi trebuie să-i credem.
Voi cei care aţi votat PSD pe 11.12.16, pentru asta i-aţi votat oare? Sau pentru că aţi crezut în programul lor? Chestiunea cu rezolvarea propriilor dosare penale nu făcea parte din program, dacă va amintiţi bine, după cum nu făcea parte nici spulberarea justiţiei. Se poate conduce ţară asta şi aşa, fără o justiţie puternică, o ştim foarte bine, am trăit cu toţii vremurile în care baronii locali nu ştiau ce-i frică şi făceau toţi ce-i tăia capul.
În momentul în care ne-am scuturat un pic de mizeria asta, suntem cuprinşi iar de vechile apucături, vrem să ne întoarcem la epoca de aur în care Năstase şi jupânii lui făceau ce pohteau fără să fie întrebaţi de sănătate. Repet, se poate şi aşa. Dar asta ne dorim pentru noi, pentru copiii noştri? Asta-i viitorul pe care vrem să îl oferim acestora??
Mi se pare că trăim în universuri paralele, că suntem concetăţeni, concitadini, vecini, vorbim aceeaşi limba, dar cu toate acestea ne despart o serie de valori în care fiecare credem cu tărie: unii credem în puterea absolută a banului, în combinaţii de tot felul care să ne ofere bunăstarea şi în «iertarea păcatelor», alţii credem în respectarea regulilor, în bună-cuviinţă, în corectitudine, în justiţie.
Voi în ce credeţi, dragilor? ”, a scris Stelian Cristian Ion pe pagina sa de Facebook.

 Citește și 

Protest grațiere în Constanța. „Stop Mafiei!”, „Susțin Democrația!”, „Susțin DNA!” (galerie foto + video)

Sursa foto: Facebook Ion Stelian Cristian
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii