Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefăniţă - Aurelian Ponea, fondatorul liderului pieţei de închirieri de utilaje Industrial Access şi-a deschis punct de lucru şi în Constanţa

ro

29 Mar, 2015 13:39 2881 Marime text
Potrivit Monitoului Oficial din data de 26 martie, societatea Industrial Acces SA a aprobat, în adunarea generală extraordinară, deschiderea unui punct de lucru al societăţii în municipiul Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu.
 
Acţionarii Industrial Acces SA sunt Noorderham Holding BV, o societate din Olanda, şi Ştefăniţă - Aurelian Ponea.
 
Ştefăniţă - Aurelian Ponea a fondat la 28 de ani Industrial Acces, firmă care este în prezent liderul pieţei de închirieri de utilaje la înălţime din România.
 
Ponea a făcut pasul către antreprenoriat în 2005, când a fondat Industrial Acces, împreună cu trei asociaţi, cu o investiţie de 3.000 de dolari. Anterior, Ponea a lucrat din 1997 într-un grup de firme ce a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă. „Când m-am angajat, echipa avea cinci angajaţi, iar când am plecat ajunsesem la 450 şi o cifră de afaceri de 30 milioane de euro", îşi aminteşte el acum, relatează businessmagazin.ro.
 
Iniţial a lucrat ca şofer în cadrul companiei respective, iar pas cu pas a ajuns să conducă şi să dezvolte o divizie în cadrul grupului de firme.
 
„Nu am lucrat pentru bani, ci pentru glorie în acea perioadă, astfel că atunci când m-am decis să îmi deschid propria afacere, resursele materiale pe care le-am avut au fost de 3 000 de dolari", a declarat Ponea.
 
După ce a fondat propria firmă, a reuşit, încet-încet, să îi angajeze pe rând pe foştii săi colegi. De-a lungul anilor nimeni din echipa de la început nu a plecat din companie. Cel mai greu moment a fost cel când a plecat de la singura companie pentru care a lucrat, unde construise de la zero o divizie cu o cifră de afaceri de milioane de euro.
 
„A trebuit să o iau de la început şi să construiesc Industrial Access. De la zero. A fost cel mai dificil, dar şi cel mai frumos moment, care mi-a oferit ocazia de a-mi pune în practică ideile, de a învăţa prin a face, a încerca, a greşi şi a plăti", a mai adăugat Ştefăniţă - Aurelian Ponea.

Conform businessmagazin.ro, un pas important în dezvoltarea Industrial Access a avut loc în anul 2007, când fondul de investiţii Balkan Accession Fund a preluat 90% din acţiuni, într-o tranzacţie de 14 milioane de euro. Restul de 10% din acţiuni i-a rămas lui Ştefan Ponea, ceilalţi trei acţionari părăsind compania. Compania a ajuns de la o cotă de piaţă de 16% în 2008 la 23% în 2011.


Sursa: businessmagazin.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii